Ειρήνη Νικολοπούλου
 
vivliothiki
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Portchie & Helena Viljoen (αδέλφια από τη Ν.Αφρική - stellenbosch μια μικρή πανέμορφη πόλη έξω από το Cape Town, η καρδιά των περίφημων αμπελώνων)
Τα δύο αδέρφια διατηρούν ένα εμπορικό  με καλόγουστα δώρα και την ίδια στιγμή ο Portchie ζωγραφίζει.

Μπήκα στο κατάστημα τους κ όταν τους ζήτησα να μου μιλήσουν  για την Ελλάδα, που και οι δυο είχαν επισκεφθεί, ακούστε τι μου είπαν :

Helena: λοιπόν να σας πω τι δεν θα ξεχάσω ποτε στη ζωή μου απο την Ελλάδα , τους πορτοκαλεώνες της Αργολίδας , λίγο έξω απο τις Μυκήνες.
Ηπια μάλιστα εκεί, σε ένα κτήμα, την πιο δροσερή και ωραία πορτοκαλάδα. Μας έστιψαν επί τόπου  τα πορτοκάλια καθώς πηγαίναμε να επισκεφθούμε το Ναύπλιο! Φυσικά θυμάμαι τα βράχια και τη θάλασσα που λαμπύριζε καθώς φτάναμε στην Υδρα, την Μύκονο όπου και ξεφαντώσαμε αλλα και κολυμπήσαμε σε crystal clear νερά...

Portchie: Για  τι να σας πρωτομιλήσω; Έμεινα αρκετες μέρες κ πήγα παντού. Στην ΑΘηνα, δεν ξεκόλλαγα από μία γειτονιά, κάτω από την Ακρόπολη, με μικρά σπιτάκια (τα Αναφιώτικα), πήγα στη Σύρο που με εντυπωσίασε και με τη θάλασσα αλλά και με την πόλη της, στη Ρόδο, τι νησί υπέροχο! Μετά μείναμε σε τρία άλλα νησιά, πολύ κοντά  το ένα με το άλλο, ολόλευκα και γεμάτα φως την Πάρο και τη Νάξο, τη Μύκονο, οι Κυκλάδες είναι μαγευτικές! Όσο για την Ιο και την Σαντορίνη και από εκεί έχω φωτογραφίες γιατί μου άρεσαν τόσο πολύ ώστε κράτησα ένα μεγάλο album με φωτο και καρτποσταλ. Αυτο που δεν μπορώ να μη σας αναφέρω όμως είναι οι φιλικοί άνθρωποι και η relaxed ατμόσφαιρα παντού, και τέλος εντυπωσιάστηκα από την αρχιτεκτονική των κτιρίων της αρχαιότητας.


πίσω
 
 
Κατασκευή ιστοσελίδων Web Future Προώθηση ιστοσελίδων Seo Future