Ειρήνη Νικολοπούλου
 
vivliothiki
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η Ειρήνη Νικολοπούλου είναι δημοσιογράφος, από τις μακροβιότερες παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων και εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης. Διακρίθηκε για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που έλαβε από διεθνείς προσωπικότητες και ήταν η βασική παρουσιάστρια των δύο επίσημων εκπομπών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας - 2004.  

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη συνοικία του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, πήγε στο 47ο Δημοτικό Σχολείο και φοίτησε στο Α’ Δημόσιο Γυμνάσιο Θηλέων, ενώ από 6 ετών έλαβε και Γαλλική παιδεία. Με ιδιαίτερη κλίση στα καλλιτεχνικά, ασχολήθηκε με το τραγούδι και το θέατρο καθ’ όλη την διάρκεια των Γυμνασιακών και των πρώτων Πανεπιστημιακών σπουδών της.  

Λόγω της καταγωγής της μητέρας της, Αικατερίνης Ταγκάλου από την Ερμιόνη πέρασε τα καλοκαίρια των νεανικών της χρόνων στη χερσόνησο της Αργολίδας, ενώ τακτικά επισκεπτόταν επίσης τα Τρόπαια και τα Λαγκάδια Γορτυνίας στην Αρκαδία,  τα δύο χωριά του παππού και της γιαγιάς της από την πλευρά του πατέρα της, Λεωνίδα. Αγάπησε το σινεμά από παιδί, αφού ο κινηματογραφιστής πατέρας της, την είχε πάντα κοντά του, στο θερινό «Σινέ Αλάμπρα» στους Αμπελοκήπους.  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ – ΑΡΧΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Σπούδασε Νομικά, Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1976 – 1981). Παράλληλα συμμετέχοντας στο θεατρικό τμήμα το Πανεπιστημίου έκανε μαθήματα ορθοφωνίας, μορφοφωνολογίας και θεάτρου.  

Σκόπευε να γίνει διερμηνέας, αλλά τα σχέδια της ανατράπηκαν οπότε αναζήτησε νέο επαγγελματικό δρόμο και τελειοποίησε τις γνώσεις της στην Γαλλική, Αγγλική και Ιταλική γλώσσα, με σπουδές στην Οξφόρδη, τη Νίκαια και τη Νανσύ της Γαλλίας και το Λουξεμβούργο (Universite de Νancy, Universite des Sciences et des Lettres – Nice, Oxford University – Bletchington Park College, Institut Universitaire de Luxembourg). Επίσης έλαβε υποτροφία από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για το College d’ Europe (Bruges).


Δίδαξε Γαλλικά και Αγγλικά στις αρχές του 1983 σε ιδιωτικά σχολεία και προσελήφθη ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στην Υ.Π.Α., θέση από την οποία, 3 μήνες αργότερα, παραιτήθηκε για να ακολουθήσει την δημοσιογραφία. Ηλεκτρονική δημοσιογράφος από την πρώτη στιγμή της καριέρας της, στην Δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ2) για 9 χρόνια, στα ιδιωτικά κανάλια για περίπου 15 χρόνια (MEGA, STAR, ALPHA) ενώ επέστρεψε στην ΕΤ1  το 2005 και στο δορυφορικό κανάλι ERT WORLD που απευθυνόταν στους Έλληνες της διασποράς.    

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Εργάσθηκε ως παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων και εκπομπών, συντάκτρια και ρεπόρτερ Ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου και πήρε αποκλειστικές συνεντεύξεις από πολιτικούς ηγέτες, διάσημους καλλιτέχνες και επιφανείς ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών.  

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  

Παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών (1983 – 1991), συντάκτρια – ρεπόρτερ εξωτερικού δελτίου στην ΕΤ – 2, παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών στο Mega Channel(1991-1999), παρουσιάστρια ειδήσεων & εκπομπών στο Star Channel (1999-2003), παρουσιάστρια ειδήσεων στον Alpha (Σεπτέμβριος 2003 – 2005), παρουσιάστρια ειδήσεων στην ΕΤ – 1 (2005 – 2010), παρουσιάστρια της εκπομπής «Ελληνικό Πανόραμα» (2ωρο ζωντανό πρόγραμμα) στην ERTWORLD(2006 - 2010). Παρουσίασε επίσης την εκπομπή της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 «Ολυμπιάδα Όλη η Ελλάδα» (2002-2004) και την αγγλόφωνη εκπομπή «Celebrating Cultural Olympiad» που μεταδιδόταν στο Eurosport. 

"25 years on air, ένα flash back στην τηλεοπτική καριέρα της Ειρήνης Νικολοπούλου"ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Παρουσίασε και είχε την δημοσιογραφική επιμέλεια για την πρώτη πρωινή εκπομπή (Breakfast TV) της Ελληνικής Τηλεόρασης στην ΕΤ2 (1988-1989) με τίτλο «ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ». Το μουσικό σήμα της εκπομπής είχε γράψει ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, ενώ ήταν η πρώτη φορά που συνδυάστηκε η πρωινή δημοσιογραφική ενημέρωση με την παρουσίαση καλλιτεχνικών θεμάτων και προσώπων. Όταν προσελήφθη στο Mega Channel της ζητήθηκε να παρουσιάσει ειδήσεις και πρωινές εκπομπές 3 φορές (Studio 5 - Φρουφρου ), ενώ το ίδιο συνέβη και στο STAR (Μέρα με τη μέρα).

Σε όλη την διάρκεια της τηλεοπτικής της καριέρας οργάνωσε έκτακτες αποστολές στο εξωτερικό με αφορμή τη συνάντηση με προσωπικότητες όπως τη Μπεναζίρ Μπούτο (Ισλαμαμπάντ 2 φορές, το 1989 με την ΕΤ2), τον εξόριστο Γιασέρ Αραφάτ (Τύνιδα Mega 1992), το Λεχ Βαλέσα (Βαρσοβία Γκτανσκ, Mega 1994), την Κορασόν Ακίνο (Μανίλα, 1991) κ.α.. Αφορμές για αποστολές δόθηκαν ακόμη και από έκτακτα γεγονότα όπως η κάλυψη του θανάτου της πριγκίπισσας Dianaπου εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό eventόλων των εποχών (Λονδίνο 1997). Έλαβε πρόσκληση και για την πρώτη αποστολή της αναδυόμενης τότε στον δυτικό κόσμο Κίνας, από το επίσημο δημοσιογραφικό σωματείο της χώρας (Πεκίνο, Ξιάν, Σανγκάη, 1997).

Παρουσιάστρια – αρχισυντάκτρια τριών εκτάκτων εκπομπών της ΕΡΤ-2 με guestsτρεις διάσημους τραγουδιστές τον Charles Aznavour, τη Shirley Bassey και τη Tina Turner. Παράλληλα συμμετείχε στα panels όλων των εκλογικών αναμετρήσεων ενώ ήταν παρουσιάστρια των breaking news, όπως τη πτώση των κουμμουνισμού στην ΑνατολικήΕυρώπη, το Τσέρνομπιλ, τον Πόλεμο στον Κόλπο, την πτώση των δίδυμων πύργων κ.α.

Συμμετείχε στη 15ήμερη τηλεοπτική εκπομπή «Ο κόσμος και ο Τύπος» (1986), το φιλανθρωπικό τηλεοπτικό μαραθώνιο - σόου για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία (1987) καθώς και τους τηλεοπτικούς μαραθώνιους της ΕΡΤ για τη Unicef (2005-2010) και για τα παιδιά της Παλαιστίνης.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια σε αφιερώματα και ντοκυμαντέρ όπως: «Σιμόν ντε Μποβουάρ – Ζαν Πωλ Σαρτρ», «Προεδρικές εκλογές – Γαλλία» (1988), «AIDS και Γυναίκες – Στρογγυλό τραπέζι» (1990), «Γυναίκα και ΜΜΕ» (1991), «Προεδρικές εκλογές – ΗΠΑ» (1992), «Παλαιστινιακό ζήτημα» (1993), «Στην Ελλάδα του Πακιστάν» – Ντοκυμαντέρ ( 1996), «Κόσμος χωρίς σύννεφα – Πολωνία» (1997), «Αποστολή στην Κίνα» (1998), «Ντοκυμαντέρ για την Ελλάδα, EURONEWS» (1999) «Κύπρος» (2009), «30 χρόνια Ευρωεκλογές» (2009).

Το έτος 2004 προσκλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παρουσιάσει: i) την εκδήλωση «Η Ολυμπιακή Ιδέα στην Ευρώπη» ii) Τη συνδιάσκεψη – τηλεοπτική Εκπομπή με θέμα «Η Ευρώπη διευρύνεται – Νέοι Γείτονες» με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων Ευρωπαϊκού Κύρους και συνδέσεις με Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία και iii) Τη συνδιάσκεψη – τηλεοπτική εκπομπή με θέμα «Ευρώπη, Ένωση Λαών και Πολιτισμών – Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέσα από το πέρασμα των Αιώνων» με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων Ευρωπαϊκού Κύρους και συνδέσεις με Ελλάδα, Γαλλία, Η.Π.Α., Γερμανία και Αυστραλία. Οι εκπομπές αυτές μεταδόθηκαν ζωντανά από το Internet και από Δορυφόρους σε όλη την Ευρώπη καθώς και από πολυάριθμα τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα.

Τέλος παρουσίασε την εκπομπή «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στην ERTWORLD με φιλοξενούμενους εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και της τέχνης, του αθλητισμού, της επιστήμης από την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της διασποράς.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΘΗΝΑ 2004


Δύο χρόνια πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της ανατέθηκε η επιμέλεια και η συμπαρουσίαση (με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου) της εκπομπής της Oργανωτικής Eπιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 με τίτλο: ”Ολυμπιάδα Όλη η Ελλάδα” η οποία μεταδιδόταν σε 70 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα και σε 8 ομογενειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική.

Ταυτόχρονα παρουσίασε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων όπως την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της Ολυμπιακής δάδας και την τελετή έναρξης της Ολυμπιακής χρονιάς στο Ηράκλειο Κρήτης με την συμμετοχή 100 χιλιάδων ατόμων (13-8-2003).

Υπήρξε σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων για τα διεθνή media, ενώ ανέλαβε και την αγγλόφωνη παρουσίαση της εκπομπής Celebrating Cultural Olympiad που μεταδιδόταν από το EUROSPORT.

Τέλος είχε ενεργή συμμετοχή και στις εκδηλώσεις των Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Μ.Μ.Ε  

Ήταν η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα ενώ έλαβε 4 υποτροφίες από την Αγγλική, τη Γαλλική και την Αμερικάνικη κυβέρνηση και μετεκπαιδεύτηκε με σειρά σεμιναρίων στο Παρίσι, το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, στα διεθνή ΜΜΕ. Το 1989 προσκλήθηκε επίσημα από το TV5 στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης και τα 100 χρόνια του Πύργου του Άιφελ.

Είχε την ευκαιρία να κάνει personal training – stage στο BBC, ITV, Channel Four, Independent στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε την παραγωγή ειδήσεων, την σύνταξη και τα ρεπορτάζ στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τις κορυφαίες εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1986, κατά την διάρκεια πολυήμερων stagesστο Παρίσι, συμμετείχε στην προετοιμασία των δελτίων ειδήσεων και εκπομπών της TF1, της FR2 και της FR3. Επίσης έκανε stage στα τηλεοπτικά κανάλια Arte, Canal Plus, M6, στην εφημερίδα Le Monde και στους σημαντικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γαλλίας Οι γνωστοί παρουσιαστές Patrick Poivre dArvor, Christine Ochrent, Yves Mourouzi, Bernard Pivot, Claude Serillon, William Leymergie, Michel Drucker την εξοικείωσαν με την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων της γαλλικής δημοσιογραφικής «σχολής».


ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Συνεργάστηκε με την «ΕΡΑ-2», (Φεβρουάριος 1995 -Δεκέμβριος 1997) στην παραγωγή & παρουσίαση της μουσικής εκπομπής «ΠΑΡΙΣΙ-ΑΘΗΝΑ» με γαλλικό τραγούδι.


ΕΝΤΥΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Εφημερίδες:

Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Ελεύθερο ρεπορτάζ) (1984) και «ΤΑ ΝΕΑ» (Ελεύθερο ρεπορτάζ – Συνεντεύξεις, υπεύθυνη για τη στήλη «Τα Αθηναϊκά Νέα») (1985)  

Περιοδικά:

Έκτακτη συνεργάτις με συνεντεύξεις και έρευνες για το περιοδικό ποικίλης ύλης «ΕΝΑ». Εκδότρια και Διευθύντρια του περιοδικού «TopWoman» (2008-2009) που απευθυνόταν στις γυναίκες και επιχειρηματίες και εργαζόμενες της ελληνικής αγοράς.
Στο πρώτο editorial η Ειρήνη Νικολοπούλου έγραφε:

“Το TOPWOMAN, απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες της δημιουργικής ηλικίας της Ελλάδας ή σε εκείνες που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Από τη νεαρή έφηβη έως αυτή της μέσης ηλικίας που λειτουργεί σε υψηλές ταχύτητες. Μιλάει για τις γυναίκες που έφτασαν ψηλά και πώς έφτασαν εκεί, αλλά και για εκείνες που είναι στην αρχή της σκάλας. Αναφέρεται και πληροφορεί τους αναγνώστες της για εκείνες τις γυναίκες που “το ΄χουν”, που ξεχωρίζουν και γιατί, πώς το κατάφεραν χωρίς ταυτόχρονα να χάσουν την θηλυκότητα τους. Δεν είναι μια strict εκδοχή της γυναίκας με κουστούμι που το όνειρό της είναι να μοιάσει σ΄ έναν άνδρα στην εξουσία, αλλά να ανοίξει ένα νέο κύκλο, μία νέα εποχή των γυναικών που τα έχουν όλα, τα θέλουν όλα, τα μπορούν και τα συνδυάζουν χωρίς να υπολείπονται σε κανένα ρόλο και κυρίως χωρίς να πάνε ενάντια στο ωραιότερο βιολογικό τους στοιχείο: το ωραίο φύλο που έγινε ισχυρό.”

 

https://www.facebook.com/group.php?gid=40321621972&ref=ts#!/group.php?gid=40321621972&v=info


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
 

Πολιτικοί:

Ούλοφ Πάλμε (1985), Ραούλ Αλφονσίν, Φρανσουά Μιτεράν (1988), Μάργκαρετ Θάτσερ, Φελίππε Γκονζάλες, Ζακ Λάνγκ, Μπεναζίρ Μπούτο, Κορασόν Ακίνο, Τζοβάννι Γκορία, Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, Μισέλ Ροκάρ, Βίλφριντ Μάρτενς, Έντουαρντ Χήθ, Σιμόν Πέρες, Αλαίν Ζυπέ, Σερ Λιον Μπρίτταν, Σιμόν Βέιλ, Λόρδος Πλάμπ, Μαρσελίνο Ορέχα, Γιάσερ Αραφάτ (1993, 2000), Κατρίν Λαλυμιέρ, Λέχ Βαλέσα, Ζακ Σαντέρ, Λιόν Ελ Ζοσπέν, Ρομάνο Πρόντι, Νικόλ Φοντέν, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, Ζάκ Σιράκ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, Σαουκάτ Αζίζ (2006), Ζάκ Ρόγκ (2008), Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, Χάνς Γκέρτ Πέτερινγκ, Μικαέλ Ζάν (2009) κ.α.
  

Συγγραφείς:
Ευγένιος Ιονέσκο, Ναταλί Σαρώτ, Ζακ Λακαριέρ, Μισέλ Τουρνιέ, Χόρχε Σεμπούρν, Ερνέστο Ζαμπάτο, Κλώντ Σιμόν, Φρανζουάζ Σαγκάν κ.α.

Καλλιτέχνες
Λουτσιάνο Παβαρότι, Τίνα Τάρνερ, Σίρλεϋ Μπάσεϋ, Σάρλ Αζναβούρ, Κλαούντια Καρντινάλε, Κιάνου Ρήβς, Μονσερά Καμπαγιέ, Τόμ Χάνκς, Άντονι Κουίν, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μπρούς Γουίλις, Πιέρ Καρντέν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπέν Άφλεκ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Όλιβερ Στόουν.  


ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ  

Μια πυκνή σελίδα στο βιογραφικό της καταλαμβάνει η ενασχόληση με τα γυναικεία θέματα καθώς και την προώθηση γυναικών στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Πολιτική.

Συμμετείχε ενεργά, ως μέλος και ως σύμβουλος επικοινωνίας στη δημιουργία της Διακομματικής Επιτροπής Γυναικών και στον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών με στόχο το lobbying σε όλα τα κόμματα για την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στο Κοινοβούλιο (Άννα Καραμάνου (ΠΑΣΟΚ), Τέτα Διαμαντοπούλου (Πολ.Αν.), Σούλα Παναρέτου (ΣΥΝ), Βίλμα Σινάνογλου (Ν.Δ.) κ.α..1990-1993.

Το 1994 συνέταξε και κατέθεσε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή DG.X και έλαβε την έγκριση από τη Veronique Houdart – Blazy (Chef du Secteur Information Femmes) για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων.

Το Ε.Δ.Ε.Δ., ιδρύθηκε το 1995 με πρόεδρο την Ειρήνη Νικολοπούλου  ενώ στα Δ.Σ.του ΕΔΕΔ μετείχαν  επισης οι δημοσιογραφοι Μένυα Παπαδοπούλου,  Σόνια Ζαχαράτου, , Εύη Δεμίρη ,  Μάρω Λεονάρδου ,  Ινώ Αφεντούλη ,Λιλή Αλεξάκη, Αννα Αλευρά,  Πωλίνα  Λάμψα, Χαρούλα Ουσουτζόγλου κ.α. Το Μάιο του 1995 διοργανώθηκε η συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της δημιουργίας του με την  παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών φορέων και προσωπικοτήτων των τεχνών και των γραμμάτων.

Για πάνω από 10 χρόνια το ΕΔΕΔ (που έφτασε τα 200 μέλη πανελλαδικώς) διοργάνωσε πρωτοποριακές ενημερωτικές εκδηλώσεις – συναντήσεις, συνέδρια, επισκέψεις δημοσιογράφων σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και συμμετείχε σε πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Eurobus, Equal, κ.α.) για την καλύτερη ενημέρωση των Ελληνίδων σε Ευρωπαϊκές πολιτικές, την ενίσχυση της παρουσίας τους στα κοινά και την εξοικείωση των δημοσιογράφων της περιφέρειας, με τα Ευρωπαϊκά θέματα. Επίσης εξέδιδε για αρκετά χρόνια την τριμηνιαία εφημερίδα «Ένα Γράμμα για Σας»,πραγματοποίησε τη διεξαγωγή και σύνταξη της έρευνας «The Profile of the Greek Woman Journalist” σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Oπτικοακουστικών Mέσων (1998), συμμετείχε στην πραγματοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» στο κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου (1997).   


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΙΑ:

  • Επίτιμο μέλος της επιτροπής για τα διακόσια χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης (1989).
  • Επίτιμο μέλος της Επιτροπής «Ευρώπη και Ελευθερία» (1991)
  • Δημοσιογραφικό Βραβείο ΟΗΕ (1990)
  • Βραβείο «ΑΥΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ» από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (1999)
  • Δημοσιογραφικό Βραβείο «Κωνσταντίνος Καλλιγάς», για το ήθος και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (2000)
  • Βραβείο κοινού και επιτροπής της πιο αγαπημένης παρουσιάστριας ειδήσεων (2001) (TVΈθνος)
  • Βραβείο για την προσφορά στην Δημοσιογραφία και τον Πολιτισμό από σχολεία του Ρεθύμνου (2003)
  • Τιμητική Διάκριση για την εθελοντική προσφορά στο ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨ (2008)
  • Πρέσβειρα της Ελλάδας για τους Ευρωπαϊκούς Τουριστικούς Προορισμούς Αριστείας - EDEN Ambassador (2009)


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ


Το 1990 η Ειρήνη Νικολοπούλου παντρεύτηκε με τον αρχιτέκτονα Μύρωνα Τουπογιάννη και το 1993 απέκτησαν μια κόρη, την Έλενα φοιτητρια σημερα στα οικονομικα.

Λάτρης του κινηματογράφου και του θεάτρου, της αρέσει ο χορός, τα ταξίδια και η μαγειρική.

Συλλέγει βενετσιάνικα αντικείμενα από γυαλί με εγχάρακτες ασημένιες παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια αφιερώνει χρόνο στα social media και εργαζεται ως συμβουλος επικοινωνιας .

 
Κατασκευή ιστοσελίδων Web Future Προώθηση ιστοσελίδων Seo Future